Background Image
Previous Page  2 / 20 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 2 / 20 Next Page
Page Background

Redakcja:

05 - 600 Grójec, ul. Plac Wolności 5, tel./fax: (048) 664 57 90

www.jablonka.info

,

e-mail:

redakcja@jablonka.info

,

reklama@jablonka.info

Zespół redakcyjny:

Paulina Omen - Klepacz (redaktor naczelny), Marcin Klepacz (zastępca redaktora naczelnego),

Redaktor wydania:

Marcin Klepacz,

Współpracujący:

Dominik Górecki

Dział reklamy

: Monika Jasińska

tel. 501 561 263 Wydawca:

Paulina Omen - Klepacz

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę reklam oraz ogłoszeń zamieszczonych w gazecie.

Redakcja zrzeka się odpowiedzialności za materiały nadsyłane przez samorządy wykupujące powierzchnie informacyjne na łamach gazety.

Redakcja zastrzega sobie prawo do skracania i przeredagowywania nadesłanych materiałów.

JABŁ

NKA

gazeta

informacyjno-reklamowa

ISSN:

1899-8151

Skład:

Własny

Nakład:

22 000

2

Region

Gazeta Jabłonka 8.05.2019 r.

NOWE I UŻYWANE

PŁATNOŚĆ

GOTÓWKĄ

SKUP SKRZYNEK

JEDYNEK

TEL.

534 060 015

ADRES:

GOLIANY

11A

PRZEPIS NUMERU:

Marchewkowe paszteciki

Eden Springs to czołowy europejski dostawca wody źródlanej, dystrybutorów

filtrujących oraz wyśmienitej włoskiej kawy i ekspresów do biur i domów

Prosimy o dopisanie następującej klauzuli: "Wyrażam zgodę na przetwarzaniemoich danych osobowych

zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesów rekrutacji

prowadzonych przez Eden Springs Sp. z o.o. z jednoczesnąmożliwością dostępu do powierzonych przeze

mniedanych i ichaktualizacji(zgodniezustawązdn.29.08.97rokuoOchronieDanychOsobowych

Dz.UstNr133poz.883)".

Zainteresowane osoby prosimy o przesyłanie CV ze zgodą na

przetwarzanie danych osobowych, na adres:

Mariusz.Zalewski@pl.edensprings.com

Kontakt telefoniczny: 510 995 420 oraz 510 995 988

Po więcej szczegółów zapraszamy osobiście

MAGAZYNIER

Zakład Produkcyjny, Częstoniew Kolonia 61, 05-600 Grójec

Zadania na stanowisku:

·Prawidłowy obrót towaru w magazynie, poprzez przestrzeganie

obowiązujących w tym zakresie wytycznych i procedur

·Prowadzenie raportów i dokumentacji dotyczącej gospodarki magazynowej

·Przyjmowanie towaru i wydawanie towaru w magazynie

Oferujemy:

Nasze oczekiwania:

·Uprawnienia na wózek widłowy

·Ważna książeczka sanitarno-epidemiologiczna

·Ciekawą pracę w dynamicznej i międzynarodowej organizacji

·Przyjazną atmosferę pracy

·Prywatną opiekę medyczną oraz bogaty pakiet socjalny

·Wodę źródlaną i urządzenie dozujące do wykorzystania w domu

·Pyszną, aromatyczną kawę na dobry początek dnia

Obecnie poszukujemy osób na stanowisko:

Skup złomu i makulatury w płomieniach. Wybuchło kilka butli z gazem.

MOGIELNICA:

Kilka godzin trwało gaszenie poża-

ru skupu złomu, surowców wtór-

nych i makulatury w Mogielnicy

(w sąsiedztwie placu targowego

oraz sklepu Topaz). We wtorek, 16

kwietnia płomienie pochłonęły kil-

kanaście butli z gazem, które gło-

śnym hukiem obudziły mieszkań-

ców miejscowości.

– Poza materiałami łatwopalnymi,

jak kartony czy makulatura, w hali

znajdowało się 18 butli z gazem, z

których 11 wybuchło przed przy-

jazdem strażaków – mówił Bogu-

sław Sikorski z KPP w Grójec.

Strażacy natychmiast schłodzili po-

zostałe butle, aby uniknąć kolejnych

wybuchów. W wyniku poprzednich

eksplozji zniszczeniu uległ dach

oraz ściany budynku.

Na miejscu akcję prowadziło 11 za-

stępów straży pożarnej w tym dwa

samochody z podnośnikiem. Doga-

szanie pożaru trwało kilka godzin.

– Musieliśmy wywozić na zewnątrz

partiami materiały i dogaszać je -

dodaje Sikorski.

Red.

Gmina

CHYNÓW

228 lat temu Sejm Czteroletni po burzliwej debacie przyjął

przez aklamację ustawę rządową, która przeszła do historii

jako Konstytucja 3 maja. Była drugą na świecie i pierwszą w

Europie ustawą regulującą organizację władz państwowych,

prawa i obowiązki obywateli.

Zaangażowani w niepodległość

30 kwietnia dla uczczenia Naro-

dowego Święta Konstytucji 3 Maja

odbyła się w w Publicznej Szkole

Podstawowej im. Marii Konop-

nickiej w Pieczyskach akademia

przygotowana przez młodzież pod

kierunkiem Grażyny Kęciek. Uro-

czystość zapoczątkowało odśpie-

wanie hymnu państwowego, po

którym uczniowie przypomnieli

okoliczności uchwalenia Konstytu-

cji 3 Maja oraz ważne wydarzenia

z historii naszego kraju. Aby pod-

kreślić rangę apelu, młodzież recy-

towała wiersze wybitnych polskich

twórców zaangażowanych w odzy-

skanie niepodległości, głoszących

idee patriotyczne. Całość dopełniły

pieśni śpiewane przez społeczność

szkolną. Na zakończenie dyrektor

Urszula Wasilewska podkreśliła,

że była to piękna lekcja, podczas

której mogliśmy pogłębić zna-

jomość historii naszego narodu,

który przez wieki musiał walczyć

o suwerenność.

Powaga treści, piękna muzyka i

śpiew oraz współgrająca z tym de-

koracja sprawiły, że zarówno młod-

si, jak i starsi uczniowie z uwagą

obejrzeli występ.

UG Chynów

27 kwietnia na terenie Koła Ło-

wieckiego OGAR (gmina Chynów)

z okazji Międzynarodowego Dnia

Ziemi odbyła się akcja sprzątania

świata, w której udział wzięli zawod-

nicy GKS Chynów oraz myśliwi.

Wspólnie zostało zebranych kilka-

naście worków śmieci zalegających

w lesie. Celem akcji było budowa-

nie świadomości ekologicznej oraz

inicjowanie działań na rzecz ochro-

ny środowiska.

UG Chynów

Sportowo-myśliwskie sprzątanie

Składniki:

2 szt ciasta francuskiego

1 żółtko jaja

1 białko jaja

barwnik spożywczy pomarańczowy

(można użyć naturalnych barwników,

żółtko jaja wymieszane z papryką czer-

woną w proszku lub kurkumą)

Składniki nadzienia:

500 g wątróbki drobiowej

200 ml mleka do namoczenia wątróbki

1 cebula

150 ml śmietany 30%

2 ząbki czosnku

1/2 marchewki

1/2 małej pietruszki

plaster selera

sól,pieprz, 2 łyżki masła

jajko, tymianek, majeranek

Wątróbkę oczyścić, umyć i zalać mlekiem. Odstawić na 2 godziny. Wy-

łożyć na sito i odsączyć z mleka. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na

maśle, dodać marchewkę, pietruszkę, selera starte na grubej tarce, prze-

ciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą, pieprzem, chwilkę razem

poddusić. Warzywa przesunąć na bok patelni, dodać wątróbkę i pod-

smażyć z każdej strony, ale nie za mocno. Wątróbka ma zostać różowa

w środku. Zalać wszystko śmietaną, kilka minut poddusić. Przestudzić.

Wątróbkę wraz z warzywami zmielić w maszynce do mięsa 2-3 razy. Do-

dać jajko, doprawić tymiankiem, majerankiem, ewentualnie solą i pie-

przem. Odstawić do lodówki.

Z ciasta francuskiego robimy rożki. Wstawiamy do nagrzanego piekarni-

ka i pieczemy 180-200 stopni ok. 20 minut. Jak wystygną nadziewamy

farszem i dekorujemy natką pietruszki.

Wybuchowy poranek

Poleca Cukiernia

A.Klepacz w Grójcu

Al. Niepodległości 16A